Membrii aceleași familii au ocupat pe rând toate funcțiile politice posibile: dl. Beres Ștefan Vasile a ocupat funcția de viceprimar al municipiului (2004 - 2008), deputat în Parlamentul României (2008-2012). Nevasta domniei sale, Beres Ildiko Ibolya a ocupat mai multe mandate de consilier local, respectiv a deținut funcția de viceprimar (2016 - 2020).

În timp ce familia de la conducerea UDMR prospera, comunitatea maghiară din Sighet s-a simțit marginalizată și neglijată. Dovada o face faptul că dacă pe vremuri UDMR avea în Consiliul local Sighet 3-5 consilieri locali, a ajuns în situația în care de abia a reușit să prindă la alegerile locale din septembrie 2020 un singur post de consilier local.

Speranța comunității maghiare din Sighet pentru mai bine vine odată cu anunțul domnului Orosz Krisztofer Levente, care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al UDMR Sighet. În cazul în care acesta va reuși să câștige funcția în fața familiei Beres, atunci comunitatea maghiară din Sighet mai are o speranță, părere împărtășită de mai mulți membri ai comunității maghiare din oraș.

„Astăzi mi-am depus candidatura pentru funcția de președinte al Organizației UDMR Sighet.

Am luat această decizie cu convingerea că împreună cu noua echipă a biroului local de conducere vom reuși să redăm încrederea în valorile, puterea și în viitorul comunității noastre (maghiare - n.r.). Mă angajez să fac tot ce e nevoie pentru ca în această organizație să își găsească locul, să se simtă utilă și prețuită fiecare persoană, care se dedică acestor obiective”, a declarat pe pagina sa de Facebook candidatul pentru funcția de președinte al UDMR Sighet, dl. Orosz Krisztofer Levente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și