Din această știre aflăm că fostul președinte al României, Ion Iliescu ar fi decedat în această seară din cauza unui AVC. Știrea nu a fost confirmată de nicio altă sursă, cel mai probabil fiind o știre falsă.

Redăm mai jos știrea în cauză, de pe pdsr.wordpress.com:

„Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a încetat din viață sâmbătă seara, în urma unui accident cardiovascular suferit la spitalul Universitar din capitală, informează surse din cadrul PSD-ului. Acestuia i s-a făcut rău în cursul după amiezii și a fost dus de urgență la spital pentru efectuarea unor investigații. În timpul unor recoltări de sânge, starea președintelui s-a înrăutățit și a suferit un accident cardiovascular. Medicii l-au băgat imediat în sala de operații, dar n-au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața.

Reacțiile politicienilor n-au întârziat să apară, premierul Ponta declarând că “pentru toata lumea, Ion Iliescu a întruchipat voinţa, determinarea şi curajul de a lupta şi de a reuşi pentru demnitate umană, dreptate, egalitate şi libertate. Ion Iliescu rămâne în sufletul şi memoria românilor ca cel care a schimbat istoria ţării şi a influenţat generaţii, un exemplu de sacrificiu şi dăruire pentru noi toţi”. Adrian Năstase și-a exprimat condoleanțele și a spus că este o veste tragică atât pentru PSD, cât și pentru România.

Deși un politician controversat, Ion Iliescu a fost considerat de mulți români un erou al luptei anti-ceaușiste și a fost primul președinte al României după căderea comunismului. El urma să împlinească 84 de ani la începutul lunii martie.”

Știrea are atașată și un filmuleț postat pe YouTUBE „In Memoriam Ion Iliescu”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și