„În județul Vaslui e cod galben de vreme rea. În Bacău e portocaliu, iar o furtună s-a abătut și pe o parte din Vaslui, dovadă că mai mulți consumatori si mai multe localități au rămas fără energie, iar doi oameni au fost loviti de fulger”, afirmă Cristian Lapa, purtător de cuvânt al prefecturii Vaslui.

„Un bărbat de 49 de ani din Cetăţuia, comuma Puieşti, era cioban și se afla pe câmp cu oile și a fost lovit de fulger. Medicii au constatat decesul. A doua persoană lucra la vie, era din Puşcaş. E în stop cardiorespirator. Medicii sunt rezervați, fiind făcute manevre de resuscitare”, adaugă purtător de cuvânt al prefecturii Vaslui.

E cod galben în toată țara, iar vremea s-a stricat în mai multe regiuni. În unele județe fenomenele vor fi mai serioase, motiv pentru care va fi cod portocaliu. A intrat în vigoare la ora 16.00 în Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova și Dâmbovița. Autoritățile sunt în alertă. Patru mii de militari, medici şi pompieri sunt pregătiţi să intervină în toată ţara unde este cazul. Elevii sunt puşi şi ei la adăpost. Sute de şcoli se închid mai devreme, înainte să înceapă urgia.

Actualizare 17:20 - Un al doilea bărbat a murit miercuri în județul Vaslui după ce a fost lovit de fulger. Paramedicii de la SMURD Vaslui au făcut manevre de resuscitare, însă fără succes, în final fiind declarat decesul și celui de-al doilea bărbat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet