Turiştii care au vrut să se relaxeze în natură şi să scape de agitaţia din oraşe au ales locuri mai izolate. Baia Sprie este un astfel de loc. În case din lemn, înconjuraţi de peisaje paradisiace, oaspeţii au parte un sejur în cel mai pur stil maramureşean.

”Mi s-a părut o zonă mai liniştită, mai autentică. Nu e prima oara când venim în zonă, am mai fost în 2019. Şi acum, pur şi simplu, am vrut să ne relaxaăm, să ne odihnim.”

Printre cei care au ales să fie în Maramureş în această perioadă este şi actrița Laura Cosoi. Pentru ea, acesată zonă reprezintă tot ceea ce îți oferă sentimentul de "acasă".

Laura Cosoi: Aici ne conectăm foarte bine cu noi. Şi avem nevoie toţi de hrana asta sufletească. Şi când ne apropiem de Baia Sprie deja simţim cumva că intră aerul în noi altfel.

Ateliere creative pentru adulţi şi copii
În curte, turiștii au și un cuptor din lut, unde își pot face singuri pâine de casă. Iar în timp ce adulţii se bucură de linişte şi aer curat, copiii descoperă tainele olăritului. Cei care au vrut să meargă la slujba de Înviere au ales bisericile din lemn din zonă.

Daniel Leș, administrator pensiune: Oamenii au pretenția când vin, mai ales de Paşte în Maramureş să se înduhovnicească, să se duca la regăsit şi pe fondul ăsta al sărbătorilor d eAPşte , aomenii vin să se aşeze, să se liniştească. Să meargă, noaptea la Înviere , să-şi ia lumină şi le recomada acelel biserici vechi de lemn.

Pentru o noapte de cazare în căsuţele de lemn turiştii plătesc 300 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și