Bărbatul de 44 de ani ar fi agresat-o fizic și a amenințat-o, creându-i acesteia o stare de temere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de nerespectarea ordinului de protecție, violență în familie și amenințare.

”Ești furios, simți că ești cuprins de furie, că nu te poți stăpâni? Părăsește locuința! În mod repetat simți că furia te cuprinde? Apelează la un specialist! Știi că atunci când consumi alcool ești agresiv? Renunță la alcool! Prin violență nu rezolvi nimic! Poți în schimb să curmi viața cuiva drag fără să ai această intenție.

Află că lovirea sau orice acte de violență este infracțiune și poți fi pedepsit cu închisoarea pentru o perioadă de până la 5 ani, în funcție de leziunile pe care i le-ai provocat victimei. Iar dacă în urma loviturilor victima moare pedeapsa e cu închisoarea de până la 20 de ani.

!Reține! Pedepsele se majorează cu o pătrime dacă faptele sunt comise asupra unui membru al familiei.

Ultimele modificări legislative prevăd că, dacă pe numele tău a fost emis un ordin de protecție provizoriu de către polițist sau un ordin de protecție de către instanță și îl încalci, riști pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

De asemenea este bine să știi că victima nu mai e singură. Dacă solicită ordin de protecție provizoriu, beneficiază obligatoriu de asistență juridică”, notează IJP Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și