Este vorba despre o femeie de 41 de ani, carantinată la același centru din Sighet, asimptomatică, dar confirmată cu test pozitiv. Femeia a venit din Italia, se află acum la secția de infectioase a Spitalului Municipal Sighet. Nu este contact cu al doilea caz confirmat. Medicii sunt cu ochii pe ea și primește tratamentul adecvat.

Autoritățile au anunțat că până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 260 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 14 cazuri noi, după cum urmează: 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.670 de teste, dintre care 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

ACTUALIZARE

Femeia confirmata azi cu coronavirus a fost pusă în carantină la etajul trei al clădirii de la Sighet și are și alte probleme de sanatate. Acum la Sighet, pentru a preveni apariția unor incidente, a fost suplimentat numărul jandarmilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și