Părinte: ”Ce ar trebui, să fie poliţia mărţişoarelor la fiecare şcoală din ţară? E o măsură cam pompieristică”

Părinte: ”E un obicei. Dacă îl denaturăm pe ăsta nu mai are sens obiceiul”.

Sunt câteva dintre reacţiile părinţilor şi copiilor la vestea că împărţirea mărţişoarelor sau a florilor în şcoli şi grădiniţe ar putea fi interzisă anul acesta.

Oficialii din Educație se contrazic pe tema mărțișorului
Totul a plecat de la ordinul comun dat de ministerele Educaţiei şi Sănătăţii în februarie, la începutul semestrului. În document, este scris clar că schimbul de obiecte personale e interzis.

Eleva de școală primară: ”Îmi place să primesc mărţişoare. Şi să dau”.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, a anunţat ieri că nu se pot face excepţii, nici măcar de 1 martie. "Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun și să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puțin mărțișoare și flori".

Şeful lui l-a contrazis astăzi.

Sorin Cimpeanu, ministrul Educaţiei: ”Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. Ministerul Educaţiei n-a transmis nicio interdicţie în acest sens, nici măcar cu titlu de recomandare”.

Şi secretarul de stat a revenit astăzi.

Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educaţiei: ”Nu sunt interzise și nu există prevederi în ordinul de ministru referitoare la mărțișoare. Dacă e schimb de obiecte personale e bine să încercam să definim. Dar nu vom defini emițând un document special pentru mărțișoare și flori de 8 Martie”

Părinți anunțați să nu aducă flori sau mărțișoare la școală
În şcoli însă s-au transmis deja ordinele. Mulţi profesori i-au anunţat pe părinţi că anul acesta tradiţia nu se păstrează.

Ilona Rizea, Insp. Sc. Gen ISJ Prahova: ”Pentru siguranţa copiilor trebuie să păstreze distanţa aşa încât nu putem vorbi de a oferi flori şi mărţişoare, nici elevii între ei şi nici elevii profesorilor”.

Specialiştii recomandă împărţirea mărţişoarelor dar cu distanţare.

Adrian Marinescu, medic infecţionist Matei Balș: ”Trebuie să luăm în calcul că, în general când se dau aceste mărţişoare, sunt mai mulţi copii care stau la un moment dat împreună, nu se mai respectă distanţarea. +01,01 Nu e vorba doar de gest în sine. Dacă există o anumită organizare şi cei mici oferă aceste mărţişoare, păstrând distanţarea, păstrând regulile. acest lucru se poate face”.

Anul trecut, o anchetă epidemiologică a fost declanşată la ADP sector 4, după ce fostul ofiţer MAI infectat cu coronavirus a împărţit mărţişoare colegelor sale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet