Marţi a fost confirmată numirea românului Cosmin Olăroiu în funcţia de selecţioner al Arabiei Saudite. Se ştia de mai multe zile că există aceste tratative, însă trebuia şi acceptul actualei sale echipe de club, Al-Ahli Dubai. Acest accept a venit marţi printr-un comunicat de presă al clubului Al-Ahli Dubai în care se spune că şeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid al Maktoum a facilitat plecarea lui Cosmin Olăroiu la naţionala Arabiei Saudite. Au mai spus că prin această mutare doresc să sprijine participarea fraţilor din Arabia Saudită la Cupa Asiei. Această competiţie se va desfăşura în perioada 9-31 ianuarie în Australia. Arabia Saudită face parte din grupa B alături de China, Coreea de Nord şi Uzbekistan. Este o grupă echilibrată, iar saudiţii se vor lupta cel mai probabil cu China pentru calificarea în sferturile de finală. Cele două se vor întâlni chiar în primul meci al grupei. Potrivit celor mai bune cote pariuri fotbal (http://www.bet365.com/news/ro/betting) principalele favorite la câştigarea Cupei Asiei sunt Japonia şi Australia. Arabia Saudită este văzută doar cu a şasea şansă.

Această numire a românului în funcţia de selecţioner al Arabiei Saudite nu a fost agreeată de toată lumea din această ţară. Cosmin Olăroiu a antrenat-o în perioada 2007-2009 pe Al-Hilal şi a făcut-o destul de bine: locul 2 în cele două sezoane şi a câştigat Cupa Prinţului în 2009. Problema este că a plecat cu scandal în februarie 2009. Românul a aruncat un tricou pe care era imprimat chipul prinţului Sultan bin Abdulaziz. Cel mai important contestatar este preşedintele clubului Al Nassr care e nepotul acelui prinţ. Astfel prinţul Faisal bin Turki bin Nasser a declarat că respectă decizia Federaţiei Saudite de Fotbal de a alege un antrenor potrivit pentru naţională, însă nu trebuie uitat faptul că tehnicianul român a fost forţat să plece din Arabia Saudită din cauza unei sancţiuni disciplinare. A mai spus că în ţara lor există trasă o linie roşie şi nu pot tolera jignirea unor simboluri.

Cu siguranţă pentru numirea lui Cosmin Olăroiu în funcţia de selecţioner al Arabiei Saudite au contat mai mult rezultatele pe care acesta le-a obţinut cu echipele antrenate în zona Golfului. După ce a plecat de la Al Hilal, românul a antrenat-o un sezon pe Al Sadd din Qatar cu care a cucerit Qatar Stars Cup. Apoi din 2011 antrenează în Emiratele Arabe Unite. Prima dată a fost la Al Ain cu care a cucerit două titluri de campion şi o supercupă, iar în sezonul trecut cu Al Ahli Dubai a câştigat campionatul, Cupa Emiratelor, supercupa şi a pierdut finala Cupei Preşedintelui. În acest sezon echipa nu joacă la fel de bine, fiind abia pe locul 6 cu 19 puncte după 12 etape.

În vârstă de 45 de ani, românul a făcut prima declaraţie în calitate de selecţioner al Arabiei Saudite şi a spus că va face tot posibilul ca naţionala să aibă rezultate bune, iar suporterii să fie mulţumiţi. A mai spus şi că după Cupa Asiei se va întoarce la Al Ahli Dubai. Totuşi, în presa arabă se spune că în cazul în care va avea rezultate ar urma să primească un contract pe trei sezoane cu un salariu stagional de 5 milioane de dolari. În acest moment pentru a pregăti Arabia Saudită la Cupa Asiei, Cosmin Olăroiu va primi 1 milion de dolari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și