Printre avioanele închiriate duminică se află cele ale celor mai bogați ucraineni, Rinat Ahmetov și Borys Kolesnikov, potrivit Ukrainska Pravda. Ulterior, însă, Kolesnikov a trasmis că se află la Kiev și nu va pleca nicăieri. Potrivit acestuia, avionul său privat a fost transportat la Praga pentru lucrări de întreținere. Aceeași sursă relatează că deși unul dintre zborurile lui Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, a plecat din Ucraina în cursul săptămânii, acesta s-ar afla la Zurich încă de pe 30 ianuarie.

De asemenea, Igor Abramovici, membru al partidului pro-rus „Pentru Viață”, ar fi rezervat un zbor pentru 50 de persoane, o cursă specială pentru rudele, apropiații și partenerii săi de afaceri, potrivit Moscow Times.

În aceeași zi și afaceristul Viktor Pinchuk a părăsit Ucraina. Deputatul Vadim Novinski a plecat din țară pe 10 februarie, cu un zbor spre Munchen. Tot joi a plecat și Oleksandr Yaroslavski, a cărui coloană de mașini ar fi ucis un om, potrivit sursei citate. Duminică, pe 13 februarie, Andrei Stavnitser, CEO al TransInvestService, și magnatul Vadim Nesterenko au părăsit Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și