Echipa țării noastre a fost compusă din patru eleve de la Liceul Internațional de Informatică din Capitală: Simona Diaconu (clasa a XI-a/medalie de aur), Andreea Măgălie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) și Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz).

Atât Simona Diaconu, cât și Andreea Măgălie sunt la a treia participare la această competiție, fiind medaliate de fiecare dată. Simona Diaconu a obținut aur, la toate cele trei prezențe, iar Andreea Măgălie, argint, la primele două participări, și aur la concursul din acest an. De asemenea, și Silvia-Elena Pripoae a participat de două ori, la ambele prezențe cucerind medalii de argint.

Lotul României a fost însoțit de profesorii coordonatori Dan Schwarz și Csapó Hajnalka.

Ediția din acest an a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete s-a desfășurat în perioada 10 — 16 aprilie în Antalya, Turcia, cu participarea a 23 de țări europene și a 6 țări invitate, printre care SUA și Japonia.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este un concurs internațional similar ca structură cu Olimpiada Internațională de Matematică, cu două probe scrise susținute în două zile consecutive. Conform regulamentului competiției, o echipă este formată din 4 eleve. Edițiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012) și în Luxemburg (2013), palmaresul înregistrat de România fiind 4 medalii: o medalie de aur și trei de argint, în 2012, respectiv o medalie de aur, două de argint și una de bronz, în 2013. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și