O lucrare interesantă care va aduce multă notorietate comunei este poarta maramureşeană care va fi amplasată la intrarea în localitate. Va fi cea mai mare din România, a dat asigurări primarul Matei Godja, cu o înălţime de 5.9 metri şi stâlpişori de 80 de centimetri. Nu vor lipsi porţile laterale şi… nişte surprize.

„Lucrările sunt în derulare. Poarta e sculptată în proporţie de peste 80%. În maximum o săptămână, două, dacă nu şi mai puţin, va fi amplasată. Va fi cea mai mare poartă. Va avea o lungime de 16 metri, în total. Lucrarea va avea o terasă, un foişor. Va fi ceva foarte frumos. Poţi intra prin poartă cu slană şi roşie la tine, ba şi cu un pahar de horincă, şi te poţi aşeza în foişor să le consumi în linişte”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Matei Godja, extrem de sigur, pe bună dreptate, că turiştii se vor opri pentru a se fotografia cu poarta.

# Terenul de sport şi centrul integrat de sănătate, pe cale de finalizare
Nu este singura lucrare aflată în derulare în Onceşti. “Terenul de sport sintetic din zona centrală a comunei este gata în proporţie de peste 80%. În maximum o săptămână, două, va fi şi el gata. E turnat deja, mai sunt de făcut împrejmuirile”, a explicat primarul din Onceşti.

În zona centrală se lucrează intens şi la amenajarea zonei destinate sănătăţii publice. “În maximum o lună vor fi toate în aceeaşi zonă, dispensarul, farmacia, cabinetul stomatologic şi cel veterinar”, a precizat Matei Godja.

Proiectele depuse pe diverse surse de finanţare au primit aprobare. Spre exemplu, contractul privind achiziţia unui buldoexcavator a fost semnat. Aşadar, utilajul trebuie să ajungă, în curând, în ograda autorităţilor locale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet