-schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată,

-fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată,

-uz de fals în formă continuată,

-delapidare în formă continuată,

-fals intelectual în formă continuată,

-uz de fals în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada, 16 octombrie 2017 – 14 iunie 2018, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile ”Modernizare rețea stradală în Comuna Oncești, județul Maramureș”, inculpatul Drăguș Ioan-Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, ar fi schimbat destinația sumei de 2.128.245 lei, primită de Primărie în condițiile de mai sus.

Concret, acesta ar fi efectuat plăți nelegale în baza unui număr de 41 de Ordine de plată, falsificate prin contrafacerea semnăturii ordonatorului de credite (primar), în favoarea unor agenți economici și persoane fizice, în alte scopuri decât cele stabilite prin contractul de finanțare.

În perioada 12 ianuarie 2016 – 05 iulie 2018, inculpatul Drăguș Ioan-Gheorghe, în aceeași calitate, ar fi ridicat și și-a însușit în interesul său sau pentru altul, din contul Primăriei Comunei Oncești deschis la Trezoreria Sighetu Marmației, pe baza unui număr de 55 de înscrisuri oficiale falsificate, intitulate ”Cec pentru ridicare numerar multiplu”, suma totală de 572.577 lei.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și Primăria Comunei Oncești s-au constituit părți civile cu sumele de 2.174.970 lei respectiv 572.577 lei.

În cauză a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile, ce aparțin inculpatului Drăguș Ioan-Gheorghe.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și