Președintele Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală, Gabriel Kacso, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că numai prin renunțarea la fumat, mortalitatea cauzată de cancer ar scădea cu aproape o treime.

„Simpla renunțare la fumat ar scădea mortalitatea prin cancer cu 30%. Generația tânără fumează în România într-un procent absolut îngrijorător. Această modificare legislativă alături de întărirea mesajului „Poți să renunți în a-ți face rău” sper să contribuie în viitorul apropiat la o scădere a incidenței și ulterior a mortalității prin cancer”, a menționat Gabriel Kacso.

În România, doi din zece români își pierd viața din cauza tumorilor maligne. Din totalul deceselor cauzate de cancer, 17% sunt produse de cel mamar, în cazul femeilor, iar în cazul bărbaților, de cancerul bronho-pulmonar, în pondere de 27,3%. De asemenea, peste 70% dintre cancerele pulmonare sunt depistate în stadii avansate.

Cu ocazia ”Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului”, marcată pe 4 februarie, la Cluj a fost organizată, joi, conferința de presă cu tema „Pacient informat și responsabil: Noi putem...să ne implicăm. Eu pot...să mă informez”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet