Lady Gaga şi organizaţia Global Citizen au strâns până acum peste 35 de milioane de dolari în beneficiul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Concertul, gratuit, va fi difuzat pe rețelele sociale (Facebook, Twitter, YouTube etc), dar este preluat și de multe canale de televiziune din toată lumea. Va începe la ora 17:00, ora Los Angeles-ului (duminică, ora 3:00, ora României). Lista completă a vedetelor care vor apărea poate fi consultată aici.

Gazde vor fi Stephen Colbert, Jimmy Kimmel și Jimmy Fallon.

Evenimentul este dedicat cadrelor medicale aflate în prim-planul luptei cu pandemia de coronavirus și Organizației Mondiale a Sănătății și se dorește a fi concertul „Live Aid” al noii generații.

Este de departe, cel mai mare eveniment muzical virtual organizat de la începutul pandemiei, de când industria showbiz-ului și-a văzut porțile închise. Reversul medaliei a fost că am asistat la o explozie de concerte live transmise pe internet de muzicienii aflați în izolare.

În 1985, concertul Live Aid, organizat printre alții de Bob Geldorf, a avut loc pe două stadioane, în SUA și Marea Britanie, și a fost un maraton muzical ce a adunat starurile momentului pentru a veni în sprijinul populației din Etiopia, care suferea din cauza foametei.

Concertul a adunat atunci 72.000 de persoane pe stadionul Wembley din Londra, unde Queen și U2 au avut prestații rămase în istorie, iar Paul McCartney a cântat Hey Jude la un microfon care timp de două minute nu a funcționat. Pe el și pe Elton John, și el particiant la Live Aid, îi puteți urmări și în concertul One World.

Iar pe stadionul JFK din Philadelphia au venit 90.000 de oameni. Gazdă a fost Jack Nicholson, iar Joan Baez le-a spus spectatorilor: „Acesta este Woodstock-ul vostru”. Madonna, Tom Petty, Bob Dylan, Eric Clapton, Patti LaBelle, Teddy Pendergrass, Mick Jagger, Neil Young și Tina Turner s-au numărat printre artiștii care au urcat pe scenă.

S-a estimat că 1,9 miliarde de oameni s-au uitat la Live Aid. În 1985, însemna aproape 40 la sută din populația lumii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet