Un număr de "366.866 persoane au fugit în țările vecine, în special în Rusia", a declarat, la Geneva, Jan Laerke, purtător de cuvânt al OCHA.

Pe de altă parte, 263.000 de persoane sunt strămutate în interiorul Ucrainei, ceea ce înseamnă că în total 630.000 de oameni din această țară și-au părăsit căminele din cauza luptelor din estul țării, deși OCHA apreciază că numărul ar putea fi mult mai mare.

Circa 5,1 milioane de persoane trăiesc în zone afectate direct de conflict, care s-a soldat cu cel puțin 2.700 de morți.

Pe 2 septembrie, OCHA a indicat că 260.000 de persoane au solicitat azil sau s-au refugiat în Rusia, în timp ce numărul persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei era de 260.000.

Un acord asupra încetării focului în estul Ucrainei, regiune unde conflictul dintre armată și rebelii proruși a făcut până în prezent cel puțin 2.700 morți, a fost semnat la 5 septembrie la Minsk între Moscova, Kiev, separatiști și OSCE. Jan Laerke a apreciat că acest armistițiu "fragil" pare să reziste, în pofida unor încălcări cotidiene "izolate".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet