Într-un mesaj al cancelariei secretarului general al ONU difuzat duminică, se arată că în ultima săptămână în întreaga lume au avut loc o serie de atacuri a căror cauză a constituit-o ura pe temei religios.

"După evenimentele de săptămâna aceasta de la Paris, Ban Ki-moon atenționează și mai insistent cu privire la eventuale represalii împotriva musulmanilor. Asemenea prejudecăți nefundamentate nu pot decât să alimenteze atitudini teroriste și să escaladeze spirala violenței", se spune în document.

Secretarul general al ONU a îndemnat comunitatea internațională să-și "întețească eforturile pentru stimularea toleranței și a înțelegerii", insistând în același timp asupra necesității ca țările să lupte cu energie dublă "împotriva terorismului sub toate formele sale de manifestare".

"Secretarul general al ONU condamnă încă o dată terorismul. Niciun obiectiv și nicio nemulțumire nu pot îndreptăți asemenea acțiuni", se spune în comunicat.

Ban Ki-moon a salutat desfășurarea duminică, la Paris, a marșului împotriva terorismului și în memoria victimelor atacurilor teroriste împotriva redacției revistei de satiră Charlie Hebdo și a magazinului cu produse cușer din capitala franceză.

Ki-moon a transmis din nou condoleanțe rudelor și apropiaților celor uciși în atentatele de la Paris și a declarat că "este puternic emoționat de imaginile de la marș și de solidaritatea pe care întreaga lume o demonstrează în ultimele zile".

Potrivit estimărilor organizatorilor marșului de la Paris, la acesta au luat parte cel puțin 1,55 milioane de oameni. Acțiuni asemănătoare au fost organizate și în alte orașe ale Franței, iar potrivit informațiilor Ministerului de Interne al acestei țări în total pe străzile franceze au ieșit să-și exprime solidaritatea circa 3,7 milioane de oameni.

Citește și

Comentarii