Epidemia Ebola „ne-a luat-o cu mult înainte, avansează mai repede decât noi și este pe cale să câștige cursa”, a arătat Banbury la videoconferința de la Accra (Ghana), unde misiunea își are cartierul general. „Dacă Ebola câștigă, noi, popoarele Națiunilor Unite, vom pierde enorm. Fie o stopăm acum, fie ne vom confrunta cu o situație fără precedent pentru care nu avem niciun plan”, a declarat el, citat de AFP.

Amintind cele mai recente previziuni ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) — între 5.000 și 10.000 de noi cazuri pe săptămână în Africa occidentală începând din decembrie—, Banbury a adăugat că „este nevoie de 7.000 de paturi în centrele de tratament și există doar 4.300”. În plus, și personalul care să le administreze este deficitar.

„Sunt multe vești proaste despre Ebola, însă vestea bună este că știm cum să o oprim”, a declarat totuși Banbury. „Trebuie să învingem Ebola și trebuie să o facem repede fiindcă numărul bolnavilor crește pe zi ce trece”, a mai spus el.

Epidemia continuă să se întindă în Africa occidentală și, la începutul lunii decembrie, s-ar putea înregistra între „5.000 și 10.000 de cazuri noi pe săptămână”, a afirmat marți doctorul Bruce Aylward, director general adjunct al OMS. El a anunțat un nou bilanț global al epidemiei: 4.447 morți la 8.914 cazuri înregistrate, încheie AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și