„Este important să avem mai multe probe despre locul în care ea se află şi dacă este bine. Iar noi cerem imediat ca o anchetă să fie desfăşurată în deplină transparenţă privind mărturiile sale de agresiune sexuală”, a declarat un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat pentru drepturile Omului, Liz Throssell, în cursul unei informări de presă la Geneva.

„Noi vrem să subliniem că este important să ştim unde se află şi starea în care se află, să ştim cum este”, a adăugat responsabilul ONU.

Chinezoaica Shuai Peng nu a mai avut nicio apariţie publică după ce l-a acuzat pe un fost vicepremier al Chinei, Gaoli Zhang, de agresiune sexuală.

Peng, fostă număr unu mondial la dublu, a postat luna aceasta pe o reţea de socializare chineză un mesaj în care afirma că Zhang a constrâns-o să facă sex, iar ulterior a avut o relaţie consensuală cu acesta. Postarea ei a fost ştearsă o jumătate de oră mai târziu.

Autorităţile de la Beijing nu au comentat încă acuzaţia iniţială a lui Shuai Peng, iar comentariile pe această temă au fost blocate pe internetul chinez, cenzurat în mare măsură.

Preşedintele Asociaţiei jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) şi-a exprimat miercuri îngrijorarea pentru situaţia lui Peng şi îndoielile cu privire la un email pe care l-a primit, lansat de un post de televiziune de stat din China, în care se spunea că jucătoarea neagă acuzaţiile de agresiune sexuală

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și