Mii de persoane au luat parte sâmbătă la un miting de protest după ce demonstrația proeuropeană (cunoscută sub denumirea de "Euromaidan") de vineri, din Piața Independenței, a fost dispersată violent de forțele de ordine. Unii protestatari au petrecut noaptea în Piața Mihailovschi, unde au aprins focuri pentru a se încălzi. Din acest loc s-au lansat apeluri pentru participarea la mitingul de duminică, la care se va cere din nou demisia șefului statului și a guvernului, cărora le revine responsabilitatea suspendării procesului de semnare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care ar fi trebuit să aibă loc la recentul summit de la Vilnius.

Manifestațiile au fost interzise până în 7 ianuarie 2014 în Piața Independenței și în Piața Europa din centrul Kievului, prin urmare, demonstrația de duminică a fost convocată în Parcul Taras Sevcenko.

Potrivit liderului partidului UDAR, Vitali Kliciko, circa zece mii de persoane au pornit dinspre orașul Lvov către Kiev pentru a se alătura protestelor, iar agenția Interfax Ucraina a anunțat că și din alte părți ale țării au plecat autobuze de demonstranți.

Manifestația de duminică coincide cu aniversarea referendumului din 1991 în care Ucraina și-a proclamat independența față de fosta Uniune Sovietică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și