"Au fost comunicate opt decese la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal A(H1)pdm09. Acestea s-au înregistrat fie la vârste extreme (copil în vârstă de 1 lună) fie la persoane având condiții medicale pre-existente, nevaccinate antigripal. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal A(H1)pdm09 este nouă", precizează site-ul centrului.

Potrivit sursei citate, activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, în focare locale (municipiul București) și cu cazuri sporadice în unele județe, morbiditatea prin infecții respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă, dar încadrându-se în intervalul așteptat.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, IACRS și pneumonii) a fost de 91.127, cu 14,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (106.551) și cu 1,7% mai mare față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (89.591).

În săptămâna 1-7 februarie s-au înregistrat la nivel național 376 cazuri de gripă/ILI (cazuri compatibile cu gripa), comparativ cu 191 cazuri înregistrate în aceeași perioadă din 2015.

De asemenea, în săptămâna 1-7 februarie, s-au înregistrat 35 cazuri de infecție respiratorie acută severă (SARI), cu 18 mai multe față de săptămâna precedentă și cu 12 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului anterior.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet