Acordul necesit─â aprobarea guvernului american.

ÔÇ×Oracle confirm─â declara┼úia secretarului Mnuchin conform c─âreia face parte din propunerea prezentat─â de ByteDance c─âtre Departamentul Trezoreriei weekendul trecut, ├«n care Oracle va servi ca furnizor de tehnologie de ├«ncredereÔÇŁ, a anun┼úat luni Oracle.

Anterior, secretarul Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, a spus la CNBC că guvernul SUA intenţionează să analizeze acordul săptămâna aceasta.

ÔÇŁVoi spune doar c─â, din punctul nostru de vedere, va trebui s─â ne asigur─âm c─â este un cod sigur, c─â datele americanilor sunt sigure, c─â telefoanele sunt sigure ┼či vom c─âuta s─â avem discu┼úii cu Oracle ├«n urm─âtoarele c├óteva zile, cu echipele noastre tehnice ÔÇŁ, a spus Mnuchin la emisiunea ÔÇŁSquawk Box ÔÇŁ.

Citând îngrijorarea că datele personale ale americanilor sunt transmise guvernului chinez, Casa Albă a impus ca, până la termenul limită de 20 septembrie, ByteDance să anunţe un plan de vânzare a TikTok în SUA, urmând ca în caz contrar aplicaţia să fie interzisă până pe 29 septembrie.

Acordul trebuie încheiat până pe 12 noiembrie. TikTok a afirmat că guvernul chinez nu are acces la datele utilizatorilor.

ÔÇŁPutem confirma c─â am depus o propunere c─âtre Departamentul Trezoreriei, care credem c─â ar rezolva problemele de securitate ale administra┼úieiÔÇŁ, a anun┼úat TikTok ├«ntr-un comunicat.

ÔÇŁAceast─â propunere ne-ar permite s─â continu─âm s─â sus┼úinem comunitatea noastr─â de 100 de milioane de oameni din SUA care iubesc TikTok pentru conectare ┼či divertisment, precum ┼či sutele de mii de proprietari de companii mici ┼či creatori care se bazeaz─â pe TikTok pentru a-┼či dezvolta mijloacele de trai ┼či a-┼či construi semnificativ cariereÔÇŁ, arat─â comunicatul.

Citește și

loading...