Acordul necesită aprobarea guvernului american.

„Oracle confirmă declaraţia secretarului Mnuchin conform căreia face parte din propunerea prezentată de ByteDance către Departamentul Trezoreriei weekendul trecut, în care Oracle va servi ca furnizor de tehnologie de încredere”, a anunţat luni Oracle.

Anterior, secretarul Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, a spus la CNBC că guvernul SUA intenţionează să analizeze acordul săptămâna aceasta.

”Voi spune doar că, din punctul nostru de vedere, va trebui să ne asigurăm că este un cod sigur, că datele americanilor sunt sigure, că telefoanele sunt sigure şi vom căuta să avem discuţii cu Oracle în următoarele câteva zile, cu echipele noastre tehnice ”, a spus Mnuchin la emisiunea ”Squawk Box ”.

Citând îngrijorarea că datele personale ale americanilor sunt transmise guvernului chinez, Casa Albă a impus ca, până la termenul limită de 20 septembrie, ByteDance să anunţe un plan de vânzare a TikTok în SUA, urmând ca în caz contrar aplicaţia să fie interzisă până pe 29 septembrie.

Acordul trebuie încheiat până pe 12 noiembrie. TikTok a afirmat că guvernul chinez nu are acces la datele utilizatorilor.

”Putem confirma că am depus o propunere către Departamentul Trezoreriei, care credem că ar rezolva problemele de securitate ale administraţiei”, a anunţat TikTok într-un comunicat.

”Această propunere ne-ar permite să continuăm să susţinem comunitatea noastră de 100 de milioane de oameni din SUA care iubesc TikTok pentru conectare şi divertisment, precum şi sutele de mii de proprietari de companii mici şi creatori care se bazează pe TikTok pentru a-şi dezvolta mijloacele de trai şi a-şi construi semnificativ cariere”, arată comunicatul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet