Cele patru mijloace de transport au pornit deodată, de la ieşirea din Oradea spre Băile Felix. Bicicleta, maşina, tramvaiul şi autobuzul au parcurs şase kilometri prin oraş, la o oră de vârf, până în faţa Primăriei. Prima la destinaţie a ajuns maşina, urmată îndeaproape de bicicletă. Asta în condiţiile în care pe acest traseu nu există piste pentru biciclişti.

"Este foarte dificilă deplasarea din cauza semafoarelor. Nu avem drum pentru biciclete. Deloc", a observat Attila Pitis, biciclist.
Ultimul ajuns la destinaţie a fost tramvaiul.

"Trebuie să atragem atenţia decidenţilor că trebuie prioritizat tramvaiul în oraş, că avem nevoie de cale liberă", a declarat Istvan Csuzi, directorul general al OTL.

Din celălalt capăt al oraşului au pornit alte patru mijloace de transport, însă de această dată câştigător a fost concurentul pe două roţi.

"Din păcate, ar trebui şi autobuzele şi trolebuzele să aibă prioritatea ce o avem noi faţă de cei care au mijloace motorizate. Ar mai trebui şi piste ca din orice direcţie a oraşului să ajungem în centru", a cerut Mircea Crăciun, biciclist.

Competiţia s-a desfăşurat în cadrul programului Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Manifestari menite să atraga atenţia asupra importanţei transportului în comun vor fi organizate în Oradea şi în zilele urmatoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet