În oraşul Seini era forfotă mare cu câteva zile în urmă. Localnicii umpleau magazinele din oraş, iar la colţul străzii prietenii sau vecinii mai schimbau o vorbă. Pentru că nu au respectat măsurile impuse de pandemie, rata de infectare a explodat şi a depăşit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, iar oraşul a intrat în carantină. Acum, foarte puţini oameni mai ies din case, din cauza noilor restricţii.

Gabriela Tulbure, primar Seini: "Am ajuns la această situaţie prin nerespectarea normelor care duc la infectarea cu SARS-CoV-2".

Reporter: "Ce aţi recomanda cetăţenilor să facă în această perioadă?"

Gabriela Tulbure: "Le recomand în primul rând să-şi păstreze calmul şi după aceea să respecte toate normele impuse de legislaţia în vigoare şi de această hotărâre".

Maramureşul, în scenariul roşu
În speranţa că lucrurile vor reveni mai repede la normal, oamenii au mers la centrul de vaccinare să se imunizeze.

Localnică: "Am avut aşa o reţinere, abia aşteptam să ne cheme să facem şi injecţia şi să putem pleca în Italia unde ne aşteaptă nepoţii".

Localnică: "Am venit de la Satu Mare, nu sunt din Seini. Şi aici am gasit loc şi am fost vaccinată".

Au fost, însă, şi pacienţi pe care carantina i-a prins chiar în centrul de vaccinare.

Reporter: "Am văzut că aţi venit cu declaraţia, de unde veniţi?"

Pacient: "Din Baia Mare, am fost programat astăzi la Seini şi respect acum tot ce înseamnă. Înţelegând că Seini intră in carantină a trebuit să completez şi declaraţie pe propria răspundere".

Maramureşul se află în scenariul roşu alături de Timiş, după ce numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut alarmant.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet