„Noi am așteptat pentru că la nivelul UE există o dezbatere pentru că se încearcă adoptarea unor măsuri comune. Săptămâna această vom analiza evoluțiile din fiecare țară și vom decide în CNSU dacă vom da posibilitatea de a utiliza modalitatea de testare. Adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a declarat premierul.

De asemenea, Ludovic Orban a anunțat că în ceea ce privește măsurile interne rămân în vigoare. Chiar dacă România a înregistrat noi recorduri ale infecțiilor cu coronavirus, premierul a declarat că „nu este o creștere care să ne îngrijoreze”.

„În ceea ce privește măsurile interne, sunt cele care sunt în vigoare. Ele sunt stabilite în funcție de nivelul de răspândire. Noi am stabilit care sunt criteriile pe baza cărora se pot lua diferite măsuri. Pe analiza noastră, chiar dacă am avut o ușoară creștere, nu este o creștere care să ne îngrijoreze”, a mai declarat premierul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet