OREZ IN LAPTE CU SEMINTE DE CHIA ASEZONAT CU SIROP DIN MUGURI DE BRAD | De toate pentru voi

INGREDIENTE:
- Orez - 300 gr. (pe care l-am spalat putin in apa rece dupa care l-am strecurat)
- Lapte de vaca – 2 litri ( sticla mea avea capacitatea de 2,5 litri dar eu am folosit doar 2 litri de lapte, de aceea am si etichetat sticla pentru a se vedea ca folosesc doar 2l)
- Apa – 50 ml (pe care daca doriti o puteti omite, eu asa sunt obisnuita cand fierb lapte sa pun putina apa inainte 😊 …)
- Zahar vaniliat – 5 pliculete
- Seminte de chia – 5 linguri mari
- Coaja rasa de la o lamaie – eu atunci cand folosesc coaja de obicei folosesc aceasta metoda pe care am aratat-o si in video, si anume in apa cu putin bicarbonate. Las pentru cateva minute lamaile in acea apa apoi le spal dupa care le limpezesc in apa rece curate).
- Sirop din muguri de brad dupa gust ( reteta la acest sirop o gasiti pe canalul nostru in 2 variante: cu miere sau cu zahar dupa posibilitatile si preferintele fiecaruia)

MOD DE PREPARARE:

Modul de preparare se poate vedea exact, pas cu pas cum am procedat cu specificatia ca din momentul in care laptele a inceput sa fiarba am dat focul la mic, am pus orezul si am continuat s aamestec din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
De fiert eu am lasat la fiert 30 de minute, insa acuma depinde si de preferintele dvs cum va place orezul si depinde mult si de orez.
Cel mai bine este sa il gustati intre timp dar sa tineti cont ca atunci cand orezul este lasat inca pentru cam 10 minute in cratita cu capacul pus, acesta mai absoarbe din lichid si se mai gateste!
Trebuie sa incercati acest orez in lapte este un adevarat deliciu! (cu conditia sa va placa ingredientele folosite in aceasta reteta, normal 😊)


Preluare: Youtube

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și