Totodată, OMS afirmă că cele trei principale cauze de deces în rândul adolescenților la nivel mondial sunt "accidentele rutiere, SIDA și sinuciderea". În 2012, 1,3 milioane de adolescenți au murit în întreaga lume.

Este pentru prima dată când OMS publică un raport complet dedicat problemelor de sănătate care-i afectează pe adolescenți. Aceste probleme sunt legate de consumul de țigări, droguri și alcool, SIDA, sănătatea mintală, alimentația, sexualitatea și violența.

"Lumea nu acordă suficientă atenție sănătății adolescenților", a declarat medicul Flavia Bustreo, director general adjunct pentru sănătatea femeilor și a copiilor din cadrul OMS.

Băieții sunt mai afectați decât fetele de accidentele rutiere, cu o rată de mortalitate de trei ori mai mare.

În general, depresia este cauza numărul unu a îmbolnăvirilor la această grupă de vârstă, iar sinuciderea este cea de-a treia cauză a mortalității în rândul adolescenților.

Unele studii arată că toate persoanele cu probleme de sănătate mintală au prezentat primele simptome de boală începând cu vârsta de 14 ani.

De aceea, OMS atrage atenția că, dacă adolescenții ar fi tratați la timp, acest lucru ar putea preveni decese și evita "suferințe pe durata întregii vieți".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și