Pe lângă depăşirea numărului de 100 de persoane permis de noile reglementări, a fost încălcată şi regula purtării măştii în spaţii aglomerate.

De asemenea, autorităţile spun că deplasarea către Palatul Cotroceni, nu figura în documentele trasmise de organizatori.

"În acest moment, încă se lucrează la acest proces de aplicare a sancţiunilor contravenţionale. Pot să cofirm că există sancţiuni contravenţionale, în primul rând pentru organizatori, pentru că ei poartă răspunderea organizării şi desfăşurării adunării publice. Nu am o cifră concretă, dar revenim cu ea cât de repede putem, pentru o informare corectă şi oportună. Ceea ce este evident şi putem că confirmăm şi noi, Jandarmeria, este faptul că a fost depăşit numărul de persoane permis de lege, însă nu avem mijloace certificate pentru a face estimări de persoane (...) Nu a fost nevoie de o intervenţie în forţă, deşi în această perioadă, adunările publice, cu un număr mare de participanţi, nu sunt de dorit, pentru că există un context epidemiologic periculos. Jandarmeri Capitalei mulţumeşte tuturor participanţilor de la adunărie publice de aseară, pentru faptul că s-au manifestat paşnic.

În primul rând că s-a depăşit numărul de persoane, în al doilea rând, faptul că s-a organizat o deplasare, care nu a fost declarată iniţial, la momentul încheierii protocolului pentru adunarea publică. Discutăm de limite pentru început, între 2.000 şi 10.000 de lei pentru organizatori", a declarat duminică, în exclusivitate la Antena 3, Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Mii de protestatari au protestat sâmbătă la Palatul Cotroceni, unde au scandat lozinci împotriva preşedintelui. Înainte însă, au stat ore bune în Piaţa Victoriei, unde au scandat împotriva Guvernului.

Manifestaţia a început însă, în jurul orei 17. Atunci, o parte dintre oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii, de unde, după câteva ore, au plecat în marş către Piaţa Victoriei, unde aşteptau şi alţi protestatari.

George Simion, unul dintre organizatorii protestului, a susţinut iniţial că la protest sunt doar 5.000 de oameni. Surse oficiale spun însă că au fost aproape 20.000.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet