N-au etichete, dar sunt pline de conservanţi. Ne-o confirmă şi specialiştii.

În aceasta s-a folosit acel colorant numit carmin, care se obţine din acea specie de insecte numită coşemină. De fapt, gospodinele cunosc acest lucru.

ANPC a analizat 51 de sortimente de salată de icre prezente pe rafturile magazinelor de la noi.

Şi au aflat, astfel, că 80% dintre produsele analizate conţin în jur de şapte conservanţi, 69% – acid citric, 52% – agenţi de îngroşare. IESE GRAFICĂ De toate, mai puţin icre adevărate.

În plus, în unele sortimente am găsit şi ingrendiente nespecifice unei salate de icre, cum ar fi: amidon de porumb, amidon din cartofi, proteină din lapte, lactoză, zahăr, sirop de glucoză.

Pe termen lung, asta înseamnă pentru noi o stare de sănătate precară. Ce se poate întâmpla: patologii digestive, intoleranţe alimentare, diverse tipuri de alergii, se poate ajunge până la cancer.

Cumpărătorii s-au resemnat deja în faţa rafturilor. Cam toată carnea este plină cu conservanţi, mai există ceva ce nu are conservanţi?

Icrele conţin preponderent grăsimi. În momentul în care le consumăm alături de o felie de pâine prăjită sau un crackers, aducem alături de icre şi o cantitate de carbohidraţi.

Deci lipseşte proteina.

Pentru pofticioşi, specialiştii recomandă prepararea salatei de icre acasă, fără a face exces de ulei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet