In cadrul studiului, au fost urmariti medical, timp de aproape un deceniu, 19.357 adulti, tinandu-se seama de modul lor de viata. Cei care mancau cel mai mult (in medie 7,5 g/zi sau un un patratel dintr-o tableta de 100 g) aveau o presiune a sangelui mai scazuta si un risc mai mic cu 39% de a suferi un atac cardiac (infarct) sau cerebral, arata autorii studiului, condus de Brian Bujisse, nutritionist la Institutul german de Nutritie Umana din Nuthetal.

Cercetatorii au mai intrebat o subgrupa de 1.568 participanti la studiu ce fel de ciocolata consuma, iar rezultatul a fost ca 57% la suta mancau ciocolata cu lapte, 24%, neagra si 2%, alba.

Efectul benefic asupra presiunii arteriale si sanatatii inimii s-ar datora flavanolilor din cacao, elemente pe care le are mai ales ciocolata neagra.

Chiar daca unii considera ca ciocolata este buna si pentru moral, inainte de a consuma in exces, trebuie sa se tina seama ca o tableta de 100 g de ciocolata neagra inseamna cam 500 de calorii, avertizeaza Frank Ruschitzka (Elvetia), de la Societatea Europeana de Cardiologie.

Citește și

Comentarii