Initiativa reprezenta un suport real pentru proprietarii de terenuri agricole si forestiere din extravilanul localitatilor care nu dispun de resurse financiare pentru a achita costurile ridicate presupuse de acest proces.

„In loc sa se ocupe de guvernarea acestei tari si de problemele cu adevarat reale ale cetatenilor romani, iata ca noua majoritate parlamentara nu face decat sa ingroape initiative si proiecte de lege care pot fi in folosul si sprijinul romanilor.

Camera Deputatilor a respins pe 8 aprilie, un proiect de lege care prevedea efectuarea gratuita a formalitatilor prevazute de legea cadastrului si a publicitatii imobiliare, in cazul primei inregistrari in cadastru si cartea funciara a terenurilor agricole si a celor forestiere situate in extravilanul localitatilor, dobandite prin titluri de proprietate.

Sunt sigur ca si maramuresenii s-ar fi bucurat sa scape de unele cheltuieli daca initiativa legislativa sustinuta de Partidul National Liberal nu ar fi fost respinsa de Camera Deputatilor.

A fost o promisiune facuta sub sigla USL, pe care noi, liberalii, nu am facut decat sa o respectam. Dar noua majoritate parlamentara dovedeste cu totul altceva si nu-si asuma sa lupte pentru binele romanilor si sa-i ajute la rezolvarea problemelor reale ale acestora”, declara presedintele PNL Maramures, Ovidiu Nemes.

Votul impotriva initiativei liberale a blocat sansa a peste 4 milioane de romani de a-si intabula gratuit terenurile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și