Aceeași adresă a DNA a mai fost blocată în Primărie și la ședința de Consiliu local din luna iunie a.c. și nu a apărut pe ordinea de zi pentru a fi discutată. Din acest motiv, în Dosarul „Avocații” municipiul Sighet apare doar ca parte vătămată și nu ca parte civilă în proces, riscând să nu își poată recupera prejudiciul creat de către inculpații Nemeș și Bărbuș.

Surse din interiorul Primăriei Sighet au declarat sub protecția anonimatului pentru Sighet 247 că Ovidiu Nemeș și Ioan Bărbuș ar fi virat în contul Primăriei contravaloarea prejudiciul presupus a fi creat de către cei doi în dosarul „Avocații”. O parte din prejudiciu ar fi fost restituită și de către avocatul Cristian Niculescu-Țâgârlaș în contul Primăriei Sighet.

Aceleași surse au declarat pentru Sighet 247 că Ovidiu Nemeș nu ar pune pe ordinea de zi a ședinței de CL adresa DNA mai sus-amintită, pentru că ar fi restituit sumele respective și că astfel prejudiciul creat în dauna municipiului Sighet ar fi fost recuperat.

Chiar dacă aceste informații ar fi adevărate și TIR-istul plăcintar ar fi restituit Primăriei banii sifonați, aceasta nu îl exonorează pe acesta de răspunderea penală, infracțiunea fiind comisă. Este ca și cum Vasile i-ar fura butelia lui Ion și, pentru că Poliția l-a prins că este hoțul, Vasile returnează butelia și scapă basma curată. Strategia aleasă de către Nemeș este slabă, iar figurile de „reparator” de parcometre în Franța nu țin în fața Justiției.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția dosarului „Avocații”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și