Bărbatului i s-a făcut rău la câteva minute după ce a plecat singur din spital. Iar medicul de gardă a refuzat să traverseze strada ca să-l ajute. A susţinut că nu are voie să facă aşa ceva.

Un bărbat în vârstă de 62 de ani a ajuns la camera de gardă a spitalului din Rovinari. Le-a spus medicilor că, de trei zile, tuşeşte şi are febră.

„L-am internat în observaţie cu o pneumopatie acută. A rămas să fie făcute investigaţiile. Iniţial nu au fost paturi la salonul meu şi după am găsit paturi în salonul altui medic. S-a decis ca pacientul să rămână acolo”, spune Roxana Gherghina, medic de gardă.

Bărbatul a primit tratament cu antibiotic, iar spre seară a decis să plece singur din spital.

„Au zis că nu au paturi şi până se eliberează el a plecat acasă”, afirmă Constantin Pistolea, cumnatul pacientului.

„Eu nu ştiu. Nu m-a anunţat nimeni că a plecat pacientul acasă. La ora 21.45, i s-a administrat ampicilina. A fost al doilea flacon. Primul i s-a administrat la ora 15. S-a făcut şi testare la antibiotic. Este posibil să fie şi o reacţie”, spune Roxana Gherghina, medic de gardă.

La nici 50 de metri distanţă de spital, bărbatului i s-a făcut rău. O femeie l-a văzut şi l-a ajutat să se aşeze pe acea bancă de unde a fost dus la spital cu ajutorul altor doi trecători.

„Nu-l mai ţineau picioarele. Strigai la lume: săriţi, săriţi”, povestește un martor.

Înainte ca trecătorii să-l ducă pe bărbat la spital, au cerut ajutorul medicilor de acolo. Li s-a spus că trebuie să sune la 112 şi să ceară o ambulanţă.

„A zis că ea (n.r. medicul) nu trimite nicio ambulanţă că trebuie sunat la 112. Peste stradă, efectiv peste stradă”, spune un pacient.

„Pe mine m-au anunţat să merg la faţa locului să resuscitez pacientul. Eu nu pot să părăsesc spitalul”, spune Roxana Gherghina, medic de gardă.

Familia bărbatului anunţă că va depune plângere şi la Colegiul Medicilor Gorj, iar anchetatorii au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet