Inițial, bărbatul s-a prezentat la Spitalul municipal Sighet, acuzând o stare generală de rău. Prezentând simptome specifice COVID-19, personalul medical din Sighet l-a trimis de urgență la Baia Mare, de unde, din cauză că starea de sănătate se tot agrava, a fost trimis la Cluj Napoca. Bărbatul a fost în ultimele zile intubat, însă, din păcate, starea sa de sănătate s-a deteriorat continuu, finalmente survenind decesul.

Bărbatul era cunoscut cu probleme de sănătate anterioare, însă nu unele grave.

Autoritatea locală din Poienile Izei se va ocupa de formalități și transportul persoanei decedate în localitatea de domiciliu. O firmă de transport funerar autorizată din Cluj Napoca va efectua transportul bărbatului decedat în condiții de maximă siguranță: sicriu de zinc și sigilat. Ca urmare a faptului că familia este una cu venituri reduse, Primăria va suporta toate cheltuielile privind formalități, transport și înmormântare.

Primăria Poienile Izei se asigură că înmormântarea se va face în regim special: maxim doi aparținători vor fi de față, la o distanță apreciabilă de groapă, iar preotul va oficia o slujbă de înmormântare minimală, tot de la distanță. Groparii vor purta echipamente de protecție completă.

Soția bărbatului decedat se află în casă în autoizolare și nu va putea participa la înmormântare, iar unicul lor fiu este plecat în Anglia la muncă și nu a mai fost acasă de doi ani de zile, conform declarațiilor unor consăteni ai bărbatului decedat.

Din informațiile obținute de Sighet 247, în urma anchetei epidemiologice nu s-a putut stabili cum s-a infectat bărbatul cu COVID-19.

ACTUALIZARE: Decesul confirmat oficial de Grupul de Comunicare Strategică:

Grupul de Comunicare Strategică anunţă încă 10 decese în rândul pacienţilor cu COVID-19. Bilanţul deceselor în România ajunge astfel la 372. Primul deces în Maramureş este un bărbat de 61 de ani.

Deces 363

Bărbat, 61 ani din județul Maramureș.


Prezentat pe data de 31.03.2020 la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, trimis în aceeași zi pentru consult la Spitalul de Boli infecțioase Baia Mare, de unde a fost trimis la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde a fost internat în Secția ATI.

Transferat pe 03.04.2020 la Spitalul de Pneumologie Cluj-Napoca, apoi pe data de 08.04.2020 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Sectia ATI, unde a fost intubat.

Probe recoltate pe 31.03.2020, confirmat pe 02.04.2020

Dată deces: 13.04.2020.

Condiții medicale pre-existente: afectare neurologică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet