Astfel, constructorul a oprit lucrările pentru a face loc celor de la Direcția Silvică. Lemnul va fi predate Primăriei Tăuții Măgherăuș, ca mai apoi unitatea administrativ teritorială să doneze cantitatea lemnoasă către instituțiile de învățământ din localitate sau dispensarului medical.


Pădurea din apropierea Aeroportului Internațional Baia Mare trebuie defrișată pentru a se realiza extinderea suprafeței aerogarei și al perimetrului de siguranță.

Dupa acest demers, constructorul care a efectuat lucrări de modernizare și prelungire a pistei de circulație a aeronavelor va trebui să realizeze și drumul de legătură.

„Pentru a veni în sprijinul nostru, reprezentanții Direcției Silvice Maramureș au început să exploateze masa lemnoasă în regie proprie. În aproximativ două săptămâni defrișarea celor trei hectare de pădure va fi finalizată. Lemnul rezultat va fi predat Primăriei orașului Tăuții Măgherăuș. Unitatea administrativ-teritorială va duce cantitatea de lemn școlilor din subordine, grădinițelor, dispensarului medical etc. După ce terenul va fi eliberat complet de masa lemnoasă, constructorul va finaliza integral lucrările contractate în câteva zile. Potrivit graficului de lucrări, acesta mai are de executat doar drumul perimetral, de montat gardul și de amenajat terenul aferent zonelor de siguranță”, a declarat Dorin Buda, directorul Aeroportului Internațional Baia Mare.

Traficul aerian va fi reluat pe Aeroportul Internațional Baia Mare cel mai probabil la începutul anului viitor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet