Ordinea de zi a cuprins evaluarea pagubelor produse de inundațiile din perioada 3-5 februarie, precum și prezentarea proiectului procedurii privind modul de acțiune a instituțiilor responsabile cu gestionarea incidentelor și situațiilor de urgență generate de animalele sălbatice periculoase, la nivelul județului Maramureș.

De asemenea, a fost discutată situația din Baia Sprie, unde, pe strada Ștefan cel Mare, malul râului Săsar se rupe pe o distanță de circa 200 metri, punând în pericol gospodăriile oamenilor.

Pe o lungime de 98 metri liniari, malul a fost consolidat la finele lunii noiembrie 2016 de către SGA Maramureș, din fonduri proprii. A fost analizată și situația de la Ruscova, unde malurile Văii Dragmirov se surpă în preajma unui pod construit de primărie.

Sunt, de asemenea, necesare lucrări similare pe Valea Ruscova, dar și în localitățile Repedea și Poienile de Sub Munte. Primarii primelor două localități au fost prezenți la ședință, iar subprefectul Gavriș Ardelean le-a reamintit că fiecare consiliu local are obligația de a prevedea în bugetul local sume pentru situațiile de urgență.

Problema lipsei fondurilor este, însă, o realitate atât pentru unitățile administrativ-teritoriale, cât și pentru SGA Maramureș.

Reprezentantul SGA Maramureș a prezentat și alte puncte vulnerabile ale județului în ceea ce privește riscul de inundații, precum și principalele investiții pentru 2017.

În continuare, a avut loc, în sistem videoconferință, ședința de evaluare a activității desfășurate în anul 2016 de Departamentul pentru Situații de Urgență și structurile aflate în coordonare.

Ședința a fost condusă de dr. Raed Arafat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet