Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, David Ciceo, a declarat pentru AGERPRES că incidentul nu a fost cauzat de condițiile meteo.

„N-a fost avariată aeronava, nu există victime, condițiile erau bune de aterizare. În nici un caz n-a fost din cauza aeroportului”, a menționat David Ciceo.

El a mai spus că aeronava a ieșit de pe pistă aproximativ 20 de metri, probabil din cauza modului de frânare.

„La aproximativ 8,05, o aeronavă a companiei Blue Air, care venea de la Otopeni și urma să meargă la Barcelona, cu 116 pasageri, la capătul pistei a ieșit de pe pistă aproximativ 20 de metri”, a completat David Ciceo.

Oficialii Blue Air au anunțat că o anchetă va stabili detaliile incidentului.

"Aeronava care efectua zborul de tip charter numarul OB 9301 pe ruta Otopeni – Cluj – Barcelona la aterizarea la Cluj a intampinat un incident minor depasind cu aproximativ 5-10 metri suprafata pistei.

Aterizarea s-a efectuat in conditii meteo dificile, ninsoare si zapada depusa pe suprafata pistei de aterizare, dar conform buletinelor meteo transmise de turn in limitele admise pentru operare, inclusiv coeficientul de franare declarat de catre aeroport.

La bord se aflau 110 pasageri si 6 membri ai echipajului. Toti pasagerii au fost debarcati in conditii normale, acestia fiind transferati in terminalul de plecari unde primesc suport din partea companiei si a aeroportului. A fost deschisa o ancheta de catre CIAS (Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile). Vom reveni cu detalii in ceea ce priveste posibilele cauze care au dus la producerea prezentul incident", a precizat un comunicat al companiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet