Potrivit primelor informaţii furnizate de ISU Maramureş, prin apelul unic de urgenţă 112 a fost semnalat foc în localitatea Leordina la locomotiva unui tren de călători.

Un echipaj de pompieri a pornit spre locul menţionat, pentru a stinge flăcările.

ACTUALIZARE

Cauza declanşării incendiului la locomotivă se pare că a fost un scurtcircuit la motor. Echipele fac cercetări la faţa locului.

Comunicat ISU Maramureș: Aseară, în jurul orei 20:00, un incendiu a fost semnalat la locomotiva unui tren de călători pe raza localității Leordina. Imediat la locul intervenției s-au deplasat: pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Vișeu de Sus cu trei autospeciale de intervenție, un echipaj de prim ajutor al S.M.U.R.D. Vișeu și pompierii voluntari din Leordina și Ruscova.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ 50 de minute și cel mai probabil a pornit de la un scurtcircuit electric la un aparat de comutare defect. Flăcările au distrus blocul electric al aparatelor de la postul 1 al locomotivei. Din motive de siguranță, 50 de călători au fost evacuați din tren. Datorită intervenției prompte a pompierilor au fost salvate garnitura de tren și restul locomotivei. Pagubele provocate de incendiu sunt de aproximativ 5000 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și