Papa a deplâns violenţa contra femeilor.

„Femeile sunt surse de viaţă. Cu toate acestea, sunt în continuare jignite, bătute, violate, obligate să se prostitueze şi să suprime viaţa pe care o poartă în pântece. Orice violenţă cauzată femeii este o profanare a lui Dumnezeu, născut de femeie“, a subliniat Papa Francisc.

"Câteodată ne pierdem răbdarea. Chiar și mie (mi se întâmple asta, n.r.). Îmi cer scuze pentru exemplul rău pe care l-am dat ieri.", a spus Papa Francisc.

Papa Francisc a fost subiectul unui incident marţi, la Vatican, când a lovit cu palma de două ori mâna unei femei care îi înșfăcase un braț și nu îi mai dădea drumul

O înregistrare a momentului, publicată pe platforma de micro-blogging Twitter, o arată pe femeie făcându-şi semnul crucii în timp ce suveranul pontif se apropia de aceasta, care făcea parte dintr-un grup de pelerini veniţi la Vatican.

După ce a dat mâna cu mai mulţi credincioşi, papa a început să se îndepărteze de grup, când femeia l-a tras de un braţ înapoi, în mod violent.

Papa a părut că suferă de durere şi, în mod cu totul neobişnuit, a admonestat-o pe femeie şi i-a lovit cu palma mâna de două ori pentru a se elibera.

Ulterior, papa a mers să vadă o scenă de Crăciun aflată în piaţa Sf. Petru de la Vatican.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și