Acolo, pe Câmpia Libertăţii, va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri. Ulterior este programată, tot la Blaj, o întâlnire cu comunitatea de romi greco-catolici din cartierul „Barbu Lăutaru”. Conform programului oficial, Suveranul Pontif se va deplasa apoi cu elicopterul de la Blaj la Sibiu, unde va avea loc, pe aeroport, ceremonia de rămas bun.

PROGRAMUL zilei de duminică, 2 iunie:

Ora 09.00: Plecarea cu avionul spre Sibiu

Ora 09.40: Sosirea la Aeroportul din Sibiu şi transferul cu elicopterul la Blaj

Ora 11.00: Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie cu BEATIFICAREA celor 7 Episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii din Blaj. PREDICA SFÂNTULUI PĂRINTE. REGINA COELI

Ora 13.25: Prânzul împreună cu suita papală

Ora 15.45: Întâlnire cu comunitatea rromă din Blaj. SALUTUL SFÂNTULUI PĂRINTE

Ora 16.35: Transferul Sfântului Părinte cu elicopterul la Aeroportul din Sibiu

Ora 17.20: Ceremonia de bun rămas pe Aeroportul din Sibiu

Ora 17.30: Plecarea avionului Papal către Aeroportul Ciampino din RomaOra

19.45: Sosirea la Aeroportul Ciampino din Roma

Cine sunt cei șapte episcopi-martiri și de ce sunt beatificați
Beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri este punctul culminant al vizitei Papei Francisc în România, iar evenimentul ce va avea loc pe Câmpia Libertăţii din Blaj reprezintă finalul unui proces canonic derulat pe durata a 20 de ani.

Peste 50.000 de pelerini sunt aşteptaţi, dumincă, 2 iunie, la Blaj. Rude ale celor şapte episcopi-martiri care vor fi beatificaţi duminică de către Papa Francisc se vor afla pe Câmpia Libertăţii, alături de zecile de mii de pelerini aşteptaţi la eveniment. Vor fi așezați în rândurile de scaune din față.

Și președintele Klaus Iohannis va fi prezent duminică la Blaj la ceremonia de beatificare prezidată de Papa Francisc.

Valeriu Traian Frențiu, Ioan Suciu, Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Alexandru Rusu, Tit Liviu Chinezu și Iuliu Hossu au fost martiri, nu oameni oarecare, și-au fost uciși „din ură față de credință” de un regim ateu care nu putea tolera nici încrederea lor în voia lui Dumnezeu, nici loialitatea față de Vatican.

Citește mai mult pe Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet