În momentul de faţă 17 copii parcurg zilnic 7 kilometri până la şcoala din Poienile de Sub Munte şi apoi acasă.

Profesorii sunt înţelegători mai ales că la primele ore mare parte dintre ei întârzie. Copiii încearcă să îşi ajute părinţii aşa că le cumpără cele necesare de la magazin mergând acasă cu ghiozdanele pline cu produse alimentare. Iarna le este cel mai greu pentru că sunt zile în care mistreţii îi sperie.

Elevii din clasele V-VIII susţin că nu vor renunţa la şcoală. Asta pentru că le place foarte mult. Se vor bucura de vacanţa de vară dar speră că se va face un drum până la casele lor pentru a reuşi să ajungă microbuzul şcolii şi la ei.
Mihai Cin, directorul unităţii şcolare din Poienile de Sub Munte, susţine că, din nefericire, elevii nu au cum să ajungă la şcoală deşi a fost arondate trei microbuze şcolare.

Acum elevii se bucură de vacanţa de vară. Au aşteptat cu nerăbdare acest moment. Toţi sunt mândri că au reuşit să înveţe bine şi mai ales să mai treacă peste un nou an şcolar. Acum trăiesc cu speranţa ca măcar peste un an sau doi să poată veni şi ei la ore la fel ca alţi elevi din Maramureş. Fie cu un microbuz sau, dacă nu, măcar cu un ATV. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va transforma în realitate…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet