Slujba înmormântării preacucernicului părinte Ioan Filip va avea loc miercuri, 27 iulie, cu începere de la ora 11:00, în biserica din Parohia Ortodoxă Recea, Protopopiatul Baia Mare.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în Împărăția Sa! Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Părintele Ioan Filip s-a născut la data de 7 ianuarie 1940 în localitatea Cupșeni din județul Maramureș. A absolvit, în anul 1960, Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, iar în anul 1975 devine licențiat al Institutului Teologic de Grad Universitar din Sibiu. Între timp, absolvă o școala tehnică, lucrând aproximativ 5 ani în producție.

În anul 1964 se căsătorește cu Maria, căsnicia lor fiind binecuvântată cu trei copii: două fiice și un băiat.

La data de 8 noiembrie 1968 este hirotonit diacon iar, o zi mai târziu, la 9 noiembrie 1968 este hirotonit întru preot pe seama Parohiei Ortodoxe Oarța de Jos, județul Maramureș, de către Preasfințitul Părinte Teofil Herineanu, Episcopul Eparhiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Ca urmare a cererii de transfer, în anul 1973 este transferat în Parohia Ortodoxă Lăpușel.

În ședința Centrului Eparhial, la data de 1 octombrie 1995 este numit în funcția de protopop al Băii Mari, de către PS Justinian Chira, ca urmare a trecerii în eternitate a părintelui protopop Mociran Gavril. Ca protopop, părintele Ioan a desfăşurat o frumoasă activitate pe plan administrativ şi gospodăresc, majoritatea filiilor fiind transformate în parohii.

La data de 1 septembrie 2002 este transferat la Parohia Ortodoxă Baia Mare IV. Începând cu data de 31 ianuarie 2005, părintele Ioan Filip este transferat la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Baia Mare.

Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet