Potrivit unui comunicat de presă al SNMF remis vineri AGERPRES, medicii discută cu pacienții despre vaccinare, dezbat cele mai importante informații, analizează temerile majore ale părinților în vaccinarea copiilor tocmai pentru ca părinții să fie înarmați cu informații pertinente și sigure despre vaccinare.

În cadrul discuției online pe platforma www.edumedical.ro (un portal dezvoltat sub egida SNMF), pot fi abordate toate temele de interes major care au ridicat în trecut întrebări despre vaccinare pentru ca părinții să primească răspunsurile de care au nevoie de la specialiști la nivel național în vaccinologie.

"Vaccinarea salvează milioane de vieți în fiecare an. Vaccinarea nu este un moft. Este o responsabilitate și un drept al fiecăruia dintre noi. De aceea ne informăm pacienții despre adevărurile legate de vaccinare", a declarat președintele SNMF, dr. Rodica Tănăsescu, citată în comunicat.

"Noi, medicii de familie, vrem să combatem lipsa de informare și să le spunem oamenilor că au la îndemână o metodă sigură, cu care pot preveni boala și care le permite să se bucure de fiecare zi, fără emoții, chinuri și complicații. Responsabilitatea aparține însă, în mare măsură, și părinților, deoarece ei decid viitorul copiilor lor și trebuie să-și cântărească în mod responsabil deciziile", subliniază la rândul său dr. Sandra Alexiu, vicepreședinte SNMF.

EduMedical.ro este un portal dezvoltat sub egida SNMF, dedicat informării pacienților. Portalul a susținut discuții medic-pacient, conferințe online în care pacienții se pot înregistra anonim pentru a adresa întrebări specialiștilor și ateliere adresate pacienților.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și