În prezent, românii au 13 sărbători legale, în care angajaţii de la stat sunt liberi. Primele zile libere din 2015 au fost 1 şi 2 ianuarie, urmate de Ziua Unirii Principatelor Române, pe 24 ianuarie.

Paştele este sărbătorit anul acesta pe 12 aprilie, iar ziua de luni este liberă. Două săptămâni mai târziu vine mini vacanţa de 1 mai, când mulți români pleacă la mare sau la munte.

Peste alte două săptămâni, altă minivacanţă de 3 zile - Rusaliile şi Ziua Copilului. În august mai este o zi liberă, Adormirea Maicii Domnului, care cade însă sâmbăta. Următoarele zile libere vin abia la sfârşitul lunii noiembrie.

Angajații de la stat vor mai avea un weekend prelungit: Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, cade într-o zi de luni. Următoarea liberă va fi apoi pe 1 decembrie, de Ziua Naţională. În schimb, anul acesta, de Crăciun nu vom mai avea chiar o minivacanță pentru că a doua zi a sărbătorii pică sâmbăta.

Anul viitor, la aceste zile libere s-ar mai putea adăuga 19 februarie, când este aniversat Constantin Brâncuşi, 10 mai - Ziua Regalităţii şi Înălţarea, care se sărbătoreşte la 6 săptămâni după Paşti.

CALENDAR ZILE LIBERE 2015:

Anul Nou: 1 ianuarie – joi, 2 ianuarie – vineri
Paştele: 12 aprilie – duminică, 13 aprilie – luni
Ziua Internaţională a Muncii: 1 mai – vineri
Rusaliile: 31 mai – duminică, 1 iunie – luni
Adormirea Maicii Domnului: 15 august – sâmbătă
Sfântul Andrei: 30 noiembrie – luni
Ziua Naţională a României: 1 Decembrie – marţi
Crăciunul: 25 decembrie – vineri, 26 decembrie – sambata
Patru zile libere picau oricum în weekend

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și