Camera Deputaților: Dezbaterea asupra cererii de începere a urmăririi penale pentru Borbely

Ședința Camerei Deputaților în care se dezbate și votează raportul Comisiei juridice pe cererea DNA cu privire la încuviințarea începerii urmăririi penale a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului și Pădurilor, a început.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis la începutul săptămânii trecute ca raportul pe cazul Borbely să fie dezbătut și votat în această săptămână la propunerea liderilor grupurilor parlamentare.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil începerea urmăririi penale în cazul deputatului Laszlo Borbely.

Votul în plen este secret cu bile.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut la începutul lunii februarie sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea urmăririi penale în cazul fostului ministru Laszlo Borbely într-un dosar mai vechi. Dosarul acestuia a fost redeschis după ce au apărut elemente noi. Anterior, Parlamentul a respins cererea procurorilor de ridicare a imunității.

Conform DNA, deputatul Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului și Pădurilor, este acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și