Cererea privind începerea urmării penale în cazul Elenei Udrea a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 193 de voturi "pentru", 106 "împotrivă", alte şase voturi fiind anulate.

Votul a fost secret, cu bile.

Elena Udrea a declarat, după ce deputații au dispus reținerea sa că "Aleșii au votat ca la rabin - una pentru procurori, una pentru Udrea. Aștept să port cătușele ca să fie circul complet".

Înainte de începerea procedurii de vot, Elena Udrea a ținut un discurs de 20 de minute în fața deputaților. Aceasta a vorbit despre o încercare de preluare a puterii de către reprezentați ai serviciilor secrete, ale instituțiilor de forță ale statului și ai justiției. (Detalii AICI)

DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.

De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Vinerea trecută Comisia Juridică a dat aviz pozitiv pentru cererea de urmărire penală în timp ce solicitările de reţinere şi arestare preventivă nu au întrunit un număr suficient de voturi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și