Din păcate, în politica și administrația românească mai există oameni ce-și ghidează și acum activitatea fără a ține cont de principii precum egalitate sau echitate. Altfel spus, reclamam atitudinea Instituției Prefectului – Maramureș care în cadrul ceremonialului din 22.12.2015 organizat la Troița din Piața Revoluției, Baia Mare, a tratat cu profund dispreț Mișcarea Populară, neanunțându-ne că se vor depune coroane și din partea partidelor politice.

În data de 15.12.2015 am fost informați într-o adresă semnată de domnul prefect Anton Rohian, cu privire la evenimentul ce avea să comemoreze eroii revolutiei. Probabil din dorința de a nu politiza momentul, în notificare se precizează faptul că vor depune coroane de flori : Prefectul Județului Maramureș, Președintele Consiliului Județean Maramureș, Primarul Municipiului Baia Mare și Președintele Asociației „22 Decembrie” Baia Mare, nu și partidele politice, care sunt invitate doar să asiste la ceremonial.

În dimineata zilei curente, fiind prezent alături de colegii mei la evenimentul anterior amintit, am constatat cu stupoare că toate celelalte partide erau pregătite să depună coroane de flori. Gravitatea întâmplării constă în faptul că am fost singurii neanunțați asupra acestui lucru, ba mai mult din câte am înțeles de la reprezentanții celorlalte partide, coroanele au fost comandate de către organizatori pentru fiecare partid în parte, urmând ca acestea să achite contravaloarea serviciului.

Domnul Prefect Anton Rohian a făcut un obicei din a desconsidera Mișcarea Populară și a trata în mod preferențial formațiunile politice, nefiind prima dată când nu am fost înștiințați cu privire la un asemenea eveniment. Credem că trebuie să facă o prioritate pentru rezolvarea problemelor județului și nu în a marginaliza oamenii ce cred în Mișcarea Populară.

Drumul peste Gutâi trebuia să fie gata anul acesta, dar există încă porțiuni unde traficul este îngreunat de lucrări iar in unele portiuni asfaltul proaspat turnat s-a erodat. Asta trebuie să se regăsească pe agenda de lucru a prefectului și nu cum să pună bețe în roate unei ințiative pentru Maramureș ce poartă numele de Mișcarea Populară. Ori am început să deranjăm prea tare, incat nu mai au loc de noi celelalte partide?

Normele legale incidente, prevăd că participarea, dispunerea invitațiilor, precum și alte mențiuni se stabilesc de către compartimentul de protocol al instituției. În cazul de față fiind vorba de Cancelaria Prefectului Maramureș. Astfel, solicitam un răspuns prin care Instituția Prefectului - Judetul Maramureș să-și motiveze omisiunea cât și nerespectarea regulamentului militar (Ordinul nr. M.63/2013 pentru aprobarea Regulamentului onorurilor şi ceremoniilor militare).

Adrian Todoran, Președinte Mișcarea Populară - Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet