Ultimele informaţii de la faţa locului arată că pasagera avea un test negativ de covid efectuat în urmă cu aproximativ 48 de ore. În ambulanţa care o transporta spre spitalul din Timişoara i s-a făcut un test rapid care a ieşit pozitiv. La spitalul din Timişoara a fost testată din nou de coronavirus, iar rezultatul a ieşit neconcludent, astfel că pasagera rămâne sub atenţia medicilor.

Avionul decolase de dimineaţă de pe Aeroportul Otopeni şi avea ca destinaţie capitala Spaniei, Madrid.

Primele informaţii arată că la bordul aeronavei se aflau 183 de pasageri, iar pasagerei i s-a făcut rău la scurt timp de la decolare.

S-a luat decizia ca avionul să aterizeze de urgenţă pe aeroportul din Timişoara, iar pasagera a fost preluată de un echipaj medical.

Un test rapid, efectuat la faţa locului, a scos la iveală faptul că pasagera era infectată cu noul coronavirus.

Aeronava TAROM, dezinfectată pe aeroportul din Timişoara

Autorităţile locale au decis ca pasagerii să fie evacuaţi, iar aeronava să fie dezinfectată, urmând ca ulterior cursa să fie reluată cu acelaşi avion.

Rămâne de văzut ce se întâmplă cu toţi cei care au intrat, practic, în contact direct cu pasagera infectată cu noul coronavirus.

Reacția TAROM:

În legătură cu acest caz, reprezentanţii TAROM au transmis următorul mesaj pe care îl redăm integral:

"Vă informăm faptul că în cursul zilei de astăzi, joi, 21 ianuarie 2021, zborul programat București OTP - Madrid MAD #RO415, 183 de pasageri, va avea o întârziere de aproximativ patru ore.

Aeronava Boeing 737-800NG YR-BGK a decolat la ora programată, însă la scurt timp a fost identificată o problemă medicală la bord, un pasager manifestând stări de rău și pierderea cunoștinței.

În acest sens, pentru siguranța pasagerilor și în conformitate cu reglementările în vigoare, echipajul a luat decizia aterizării pe Aeroportul Timișoara TSR. După aterizarea la Timișoara, pasagerul a fost preluat de către angajații Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, în vederea transportării către cea mai apropiată Unitate de Primiri Urgențe.

Detalii suplimentare:

- toți pasagerii zborului #RO415 au prezentat un test negativ RT-PCR la îmbarcare (inclusiv pasagerul menționat);

- aeronava TAROM părăsise spațiul aerian al României când echipajul a luat decizia aterizării la Timișoara;

- echipajul de cabină s-a asigurat pe toată durata zborului că toți pasagerii poartă regulamentar masca de protecție, acoperind gura și nasul;

- pasagerului TAROM menționat i s-a administrat măsurile de prim ajutor de către echipajul de cabină;

- TAROM a dispus notificarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, ca măsură suplimentară de protecție, pentru a proceda la dezinfecția aeronavei. Pasagerii zborului #RO415 au fost debarcați pentru ca aceste măsuri de siguranță să fie aplicate, urmând ca după finalizarea dezinfecției aeronavei pasagerii să fie îmbarcați în vederea decolării către Madrid MAD.

Compania TAROM își cere scuze pentru disconfortul creat pasagerilor zborului RO415 și vă asigură în continuare că siguranța primează pentru noi!".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și