„Pentru a nu mai promite nimeni tunel pe sub Gutâi, autoritățile statului au luat decizia realizării unui amplu program de investiții în domeniul transportului, corelat cu cerințele moderne de protecție a mediului.

La acest moment pe DN 18 în pasul Gutâi, sunt în plină desfășurare lucrările de realizare a unei linii rapide de troleibuz, ce urmează să asigure legătura între cele două municipii din județul nostru. Linia urmează să fie extinsă până în statul vecin odată cu deschiderea podului cu 4 benzi peste râul Tisa.

O altă componentă a acestui proiect plin de viziune, este dată de faptul că întreg traseul va beneficia de iluminat public precum și de încălzirea electrică a asfaltului, la fel ca în țările nordice, rezolvându-se astfel și problemele de trafic în timpul iernii! ”, arată Sorin Rednic.

Prefectura Maramureș a confirmat doar faptul că Compania Națională de Aadministrare a Infrastructurii Rutiere într-adevăr lucrează la iluminatul public în zona Gutâi, iar despre troleibuzul care să plece din Baia Mare și să ajungă în Sighet încă nu se știe nimic sigur. Doar că unii îl consideră un vis frumos, un proiect SF și nimic mai mult.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și