Prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan a declarat că din cele 76 de primării din județul Maramureș, 28 vor face deszăpezirea în regie proprie.

„Din cele 76 de UAT-uri, sunt câteva care nu au finalizate contractele de deszăpezire. 28 de primării fac deszăpezirea în regie proprie, au utilaje proprii, personal propriu. La Primăria Baia Mare am înțeles că licitația este organizată la începutul lunii noiembrie, iar o parte din primării vor finaliza contractele până la 1 noiembrie. Noi avem Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cei de la Baia Mare au Comitetul Local pentru Situații de Urgență, iar dacă nu se va încheia contractul de deszăpezire se va întruni CJSU și vom lua măsuri. Am avut discuții cu primarul Băii Mari și am înțeles că nu vor fi probleme.

La nivel de județ, am făcut o adresă către CNAIR și către firma care se ocupă de Pasul Gutâi legat de finalizarea lucrărilor privind parapeții și indicatoarele de pe DN 18. Pe Gutâi s-a turnat ultimul strat de asfalt, s-a făcut marcajul, dar am înțeles că cei care execută lucrările privind parapeții și semnalizările rutiere sunt o firmă subcontractantă. S-a promis că în două săptămâni se vor monta acei parapeți. Cei de la CNAIR au făcut plata către constructor, deci lucrările vor demara.

Eu am atenționat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere că, în situația în care nu vor monta acei parapeți, împreună cu Poliția Rutieră, vom dispune măsuri de oprire a circulației pe traseul respectiv. Lipsa parapeților ar crea un disconfort în trafic, dar ar putea avea și consecințe nefaste, pericolul de accidente fiind unul mare”, a declarat, pentru Infomm.ro prefectul Vasile Moldovan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și