De altfel, Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă şoferii, începând din 22 septembrie, la Infotrafic, că în judeţul Maramureş, până în data de 30 septembrie 2015, traficul rutier este întrerupt pe DN18 Baia Mare - Sighetu Marmaţiei, între kilometrii 15+420 şi 37+860 de metri. Măsura de închidere a segmentului de drum a fost luată în vederea executării unor lucrări de reabilitare.

Pentru traficul rutier IGPR recomandă şoferilor două rute ocolitoare: pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone - Baia Mare (DN1C) - Seini (DN1C) - Oraşu Nou (DJ109I) - Sighetu Marmaţiei (DN18), iar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone - Baia Mare (DN18 / DN1C) - Baia-Sprie (DN18)- Cavnic (DJ184) - Ocna-Şugatag (DJ109F) - Fereşti (DJ109F) - Sighetu Marmaţiei (DN18).

„Toate lucrările care sunt premergătoare turnării stratului de asfalt sunt gata. 50% din asfaltul de pe Gutâi este turnat. S-a lucrat, printre altele, acolo unde sunt curbe deosebit de periculoase, unde nu se putea lucra pe timp nefavorabil. Şoferii trebuie să ştie că se va lucra pe Gutâi şi după ce acesta va fi redeschis traficului rutier. Lucrarea de pe Gutâi are doi ani de garanţie”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Anton Rohian.

Mai trebuie spus că asfaltul a ajuns inclusiv în vârful Pasului Gutâi, iar turnarea acestuia a început să se facă dinspre Baia-Sprie către Mara.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și